Friday, 21 September 2018

Blog

Lama sesangat dah tak memblog.  Rasanya patut menulis semula.

Thursday, 11 December 2014

Kursus Motivasi



Irfan menghadiri kursus motivasi (Motivasi Alihan Pelajar) dibawah team Dr Tengku Asmady.  Dia amat berpuashati dan rasa seronok.  Mak pun gembira Irfan dapat belajar sesuatu yang baru.  Kursus 2 hari, 9-10 Disember 2014 di Dewan Hang Tuah Melaka.

Wednesday, 10 December 2014

Buku masakan






Hari ini, Mak bawa sebahagian daripada koleksi buku masakan Mak ke opis.  Nak simpan kat opis sebab rasa macam dah tak ada  ruang nak letak kat rumah.  Kat rumah penuh buku cerita anak-anak je.  Mak bawa juga sikit buku anak-anak supaya senang diorang nak baca bila datang ke opis Mak. 

Tuesday, 9 December 2014

Mem blog semula

Alhamdulillah.  Blog dah dapat dibuka semula.  huk..huk... Sebenarnya, memang dah lama tak memblog bukannya sebab dah tak sudi tetapi sebab dah lupa password.  Telefon pulak dah tak aktif.  Byk kali juga cuba tapi tak berjaya.  Ni tadi baru try.  Baru le perasan ada option 'Try different way' (lebih kurang la wordnya tadi).  Baru le boleh log in.

Thursday, 5 September 2013

Lama sesangat tak update blog.  Dah lebih satu tahun.

Kami masih di UK.  Sedang writing tesis.  Sebab writing tesis tu la yang tak writing blog.

Doakan urusan kami dipermudahankan dan kami berjaya dalam dlm PhD kami.

Sunday, 10 June 2012

Tetamu–kelana konvoi

 

Uncle Fairuz (crew kelana konvoi) & family singgah ke Durham.  Mereka juga kenalan Amiruddin & Azizah. 

P1180546P1180551P1180554

Friday, 8 June 2012

Kembara Selatan : Notts–Durham

 

Perjalanan pulang.  Kami ke bandar Notts lagi.  Hujan gerimis tetapi angin kuat.  Mak je turun mencari fridge magnet Notts.

P1180485

Kemudian kami singgah di Junction 28. Eastmidlands designer outlet, Mansfield Rd, South Normanton, Derbyshire, DE55 2JW.  Menjamu mata je & minum hot chocolate.

DSC_8959DSC_8963

 

Kemudiannya singgah di Junction 32 outlet shopping village, Tomahawk Trail, Glasshoughton,Castleford, West Yorkshire,WF10 4FR. Menjamu mata juga la.

 

DSC_8974DSC_8982DSC_8996DSC_8985

Pulanglah kami ke Durham.

tr8

 

Selesailah Kembara Selatan kami.  Perjalanan selama 7 hari sejauh 1,200 batu.  Sebenarnya banyak tempat yang ingin disinggahi tetapi masa tidak mengizinkan.  Ada rezeki bolehla pergi lagi.  Cukuplah sekadar menjenguk ciptaan Allah di selatan bumi UK.

tr9

P1180522